Meksika Fasulyeli Browni Tarifi – Nasıl Yapılır ?

Meksika Fasulyeli Browni Tarifi – Nasıl Yapılır ?

Meksika fasulyeli browni tarifi oldukça kolaydır ve hızlı bir şekilde tarifin yapılışı gerçekleştirilebilir. Hem sağlıklı hem de oldukça lezzetli olabilen tarifler denemek isteyen kişiler, meksika fasulyeli browni tarifini deneyebilirler. Özellikle sağlıklı yaşam konusuna önem veren kişiler tarafından bu tarif tercih edilebilir. Browni yapımında kullanılacak olan malzemelerde kolay bir şekilde temin edilebilir. Malzemelerin dikkatli bir şekilde tarifte kullanılmasından sonra, oldukça leziz ve sağlıklı olabilen bir browni elde edilir.

Meksika fasulyesi yararları oldukça fazladır. Bu sebepten Meksika fasulyeli browni tarifinin tercih edilmesi, tatlı ihtiyacını karşılayacağı gibi sağlıklı oluşu ile de rahatsızlığı olan kişiler tükettiğinde, herhangi bir soruna neden olmayacaktır. İstenilen lezzete ulaşılabilmesi için, tarifi gerçekleştirirken dikkat edilmesi gerekenler bulunmaktadır. Browninin kıvamının doğru bir şekilde ayarlanabilmesi için, gerekli olan Meksika fasulyesi miktarı doğru bir şekilde ayarlanmalıdır. Aksi takdirde tarif doğru bir şekilde gerçekleştirilemeyebilir. Özellikle bu konuya yapım aşamasında dikkat edilmelidir. Browninin yapımı tamamlandıktan sonra tadım aşamasına gelindiğinde, ağza fasulye tadı asla gelmez. 

Meksika Fasulyeli Browni Nedir ?

Meksika fasulyesi tarifleri içerisinde yer alan bu browni tarifi, sağlıklı bir atıştırmalık olarak tüketilebilir. Genel olarak ara öğün şeklinde tercih edilebilir. Ara öğün zamanlarında şekerli ve  hamur işi olarak yapılmış tatlıların tercih edilmesinin yerine, şekersiz ve içerisinde un olmayan meksika fasulyeli browni tarifinin tercih edilmesi daha doğru olacaktır. Çünkü sağlıklı beslenmeye katkı sağlar. Daha çok glutensiz beslenmeyi isteyen kişiler tarafından tüketilebilir. 

Bu tarifte kullanılacak olan Meksika fasulyesi, marketlerden konserve şeklinde alınarak temin edilebilir. Ayrıca Meksika fasulyesini, kuru şekilde satın alıp, paketteki kullanım talimatına göre kullanarak browni tarifi gerçekleştirilebilir. Gerekli olan malzemelerin temin edilmesinin ardından browni yapımı işlemlerine başlanır. Yapım işlemi tamamlandıktan sonra, Meksika fasulyeli brownie sunumu aşamasına geçildiğinde ise 11*20 cm’lik dikdörtgen bir kalıpta sunumun gerçekleştirilmesi önerilir. Bu tarif, hem sağlıklı hem de farklı lezzetler denemek isteyen kişilerin, mutlaka denemesi gereken tarifler arasındadır. Kendine özgü olan lezzeti ile öğün aralarında tercih edilen en güzel tariflerden bir tanesi olabilir.

Meksika Fasulyeli Browni Nasıl Yapılır ? Tarifi

Meksika fasulyeli browni yapımı hızlı ve pratik bir şekilde gerçekleştirilebilir. Yapım aşaması kısa bir sürede tamamlanır ve yaklaşık 15-20 dakikada bitirilebilir. Pişirme süresi ise yaklaşık olarak 35-40 dakika içerisinde tamamlanır. Meksika fasulyeli browni yapılışından bahsedilecek olursa, şu şekilde açıklanabilir;

  • Öncelikle yapılması gereken ilk işlem, hurmaların sıcak su içerisinde 10 dakika bekletilmesidir. Ardından hurmalar kolay bir şekilde soyulabilir hâle gelecektir. Kabukları soyulduktan sonra hurmaların çekirdekleri de çıkartıldığında, ronda ile çekilmesi gerekir. Ardından hurmalar bir kaba alınmalıdır.
  • Daha sonraki işlem ise yıkanmış ve süzülmüş olan Meksika fasulyelerinin rondodan geçirilme işlemidir. Rondodan geçirme işlemi tamamlandığında, fasulyelerin üzerine 2 adet yumurta eklenerek, aynı işlem tekrarlanmalıdır. Ardından sıvı bir kıvam elde edilmiş olacaktır. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken nokta ise fasulyelerin küçük bir şekilde kalmasını sağlamak ve sıvı bir kıvam elde etmektir.
  • Elde edilen sıvı karışımın üzerine yarım su bardağı zeytinyağı ekleyerek, tekrardan rondo ile çekilmelidir. Daha sonra sıvı karışım tamamlanmış olur.
  • Bir kabın içerisinde kabartma tozu, toz badem, fındık, kakao, protein tozu ve bir tutam tuz eklenerek karıştırılmalıdır. Ardından sıvı karışım eklenmelidir.
  • Yarım çay bardağı su ile iki yemek kaşığı balı kabın içerisine ekleyerek, tahta bir kaşık ile karıştırılmalıdır. Sonrasında çok fazla sıvı olmayan, katı bir karışım elde edilmesi gerekir.
  • İsteğe göre tarife damla çikolata da eklenebilir.
  • Son olarak yağlanmış bir borcama karışımı dökerek, 180 derecelik bir fırında pişirilmelidir. 35-40 dakika fırında kalması gerekir. Pişirme süresi boyunca hazırlanan browni kontrol edilmelidir.

Meksika Fasulyeli Browni İçin Gerekli Malzemeler

Meksika Fasulyesi

Meksika fasulyeli browni malzemeleri açıklanacak olursa;

  • 1 paket yıkanmış ve süzülmüş olan Meksika fasulyesi
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı bal
  • Yarım çay bardağı su
  • 4 yemek kaşığı kakao
  •  Bir buçuk su bardağı toz badem
  • Bir avuç çiğ toz fındık
  • 9 adet hurma
  • 1 adet kabartma tozu ya da karbonat
  • 2 yemek kaşığı protein tozu
  • İsteğe göre 2 yemek kaşığı damla çikolata

Meksika fasulyeli browni tarifimizden sonra başka bir farklı tatlı tarifimizle karşınızdayız. Chialı Çilekli Puding Tarifi – Nasıl Yapılır?