Hazır Yemekler Nasıl Hazırlanıyor? Sağlıklı mı?

Hazır Yemekler Nasıl Hazırlanıyor? Sağlıklı mı?

Hazır yemekler öğrencilerin, çalışanların her zaman büyük kurtarıcısı olmuştur. Eve gelindiğinde yemek bulmak herkes için büyük lükstür. Kimi çalışan insanların evde yemek yapan anneler veya eşleri vardır. Fakat günümüzde ev fertlerinden herkes iş hayatında yer almaktadır. Bu yüzden artık ev yemekleri pişen evlere imrenilerek bakılmaktadır. 

Yayla hazır yemekler günümüz insanının en büyük kurtarıcısıdır. Dışarıdan yemek yemek hem cebimize hem de midemize büyük oranda zarar vermektedir. Dışarıdan yemek söyleyen kişiler bir süre sonra aynı şeyleri yemekten sıkılmaktadırlar. Fakat yayla hazır yemekler bir sürü farklı çeşit sunarak aynı ev yemekleri tadında hazır yemekler üreterek çalışan kişilere ve öğrencilere büyük oranda fayda sağlamıştır. Öğrenciler her zaman annelerinin yemeklerini özledikleri için yakınırlar. Yayla hazır yemekler sayesinde annelerinin yemeklerini artık mutfaklarında bulabileceklerdir. 

Yayla Hazır Yemekler Nasıl Hazırlanır?

Yayla hazır yemekler paketlerinde her şeyi ile hazır halde bulunmaktadır. Tıpkı annelerimizin yemekleri pişirip buzdolabına kaldırarak yarın ısıtarak tüketilmeye hazır haline getirdikleri gibi yaşa hazır yemeklerde pişirilmiş ve yemeğe hazır halde paketlenerek sadece ısıtarak yemeğe hazır hale gelir. Yayla yemek hazır ile her zaman mutfağınızda yemeğiniz hazır bulunmaktadır. Yayla hazır yemeği hazırlamak oldukça basittir. Paketinden çıkarmadan mikrodalgada, tencereye dökerek ocakta veya ambalajı açmadan sıcak suyun içinde bekletilerek yemeğe hazır hale getirilmektedir. 

Mikrodalgada ısıtmak için ambalaj ucundan 2-3 cm kesilerek mikrodalgaya koyulur ve 2 dakika ısıtılarak yemeğe hazır halde gelir. Mikrodalga fırın yoksa ocakta bir tencereye dökerek 3 dakikada ısıtılarak yenebildiği gibi tabağın olmadığı bir yerde ambalajından yemek de mümkündür. Bunun için ambalaj açılmadan paketi kaynayan bir suyun içine oturtmak ve 5 dakika beklemek yeterli olacaktır. 

Yayla Yemek Hazır Ürünlerinde Katkı Maddesi Var mı?

Yayla hazır yemek gıda sanayisinin vizyonu çiftçiden aldığı organik besinlerin besin değerlerini kaybettirmeden ve hiçbir katkı maddesi kullanmadan tamamen doğal olarak tüketicilere ulaştırmaktır. Hazır yemek sağlıklı mı sorusu hazır yemek tüketmeyen ve tüketmeye mecbur kalmış kişilerin akıllarına gelen ilk sorudur. Her hazır yemek sağlıklı değildir hatta çoğu hazır yemek içinde koruyucu bulunduğundan sağlıksızdır. Fakat yayla hazır yemekler içinde koruyucu bulunmaz ve renklendirici içermeyen yemeklerdir. Bu yüzden yayla hazır yemekler diğer hazır yemeklere göre daha kısa sürede saklama koşullarına sahiptirler. Gıdanın bozulması kötü bir şey gibi gözükse de organik maddelerin bozulma gösterdiği unutulmamalıdır. 

Koruyucu içeren gıdalar kolay kolay bozulmaz ve sağlıksız gıdalardır. Yayla hazır yemekler 3 katlı BPA’sız koruyucu ambalajı ile koku, ışık ve nem geçirmediğinden oldukça sağlıklıdır. Hazır yemeklerde katkı maddesi var mı sorusu hazır yemek tüketicilerinin aklına takılan bir sondur. Her hazır yemekte katkı maddesi var demek yanlış bir tabirdir. Yayla hazır yemek paketleri koruyucu ve renklendirici madde içermez. 

Yayla Yemek Hazır Ürünleri Nasıl Tüketilmelidir?

Yayla hazır yemek ürünlerinde koruyucu maddesi bulunmadığından üzerinde bulunan son kullanma tarihi mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Son kullanma tarihi gelene kadar yayla hazır yemekler tüketilmelidir. Ambalajı açık yırtık veya hasar görmüş paketler asla satın alınmamalıdır. Mutlaka kuru ve serin ortamda ışık görmeyen dolaplarda saklanmalıdır. Isı her koşulda hazır yiyeceklere zarar vermektedir. Yayla yemek hazır ürünleri ısıt ve ye sloganından da anlaşıldığı üzere paketi açıp ısıtmamamız yememiz için yeterlidir. 

Aynı ev yemekleri tadında olan yayla yemek hazır ürünleri herkesin kurtarıcısı olmuştur. Eve anlık gelen misafirler için, öğrenciler ve çalışanlar için yayla hazır yemek her zaman hazırdır. Tıpkı ev yemeği mantığında yapılan yayla hazır yemeklerle dünden kalan yemeği ısıtır gibi ambalajı açıp ya da açmadan ısıtıp yemek için hazırdır. 

Yayla Hazır Yemek Paketleri Nasıl Saklanmalıdır?

Yayla hazır yemek paketleri paketi açılmadan önce buzdolabında saklanması şart değildir. Serin, kuru ve güneş almayan bir yerde son tüketim tarihine kadar rahatlıkla saklanabilir. Fakat paket açıldıktan sonra dışarıda bırakılması kesinlikle yemeğin bozulmasına neden olacaktır. Paket kapalıyken hava ve ışık alamayan yemek, paket açıldıktan sonra hem ışığa hem de havaya maruz kaldığında hızla bozulacaktır. Bu yüzden yayla hazır yemekler paketi açıldığında mutlaka buzdolabında saklanmalıdır. Yayla hazır yemekler açıldıktan ve ısıtıldıktan iki gün sonraya kadar buzdolabında saklanabilir.